Muziek en Nederlands - www.MuzNed.nl

Welkom op de website van Stefan Terpstra, docent Muziek en Nederlands op SG De Dijk in Medemblik.

Over mij – meer

Werkzaam op SG De Dijk in Medemblik als docent in de vakken Muziek en Nederlands. Expert in ICT-didactiek. Van huis uit muzikant. De domeinen muziek en taal laten zich goed combineren, waarschijnlijk omdat de hersenen taal en muziek in hetzelfde gebied verwerken, het gebied van Broca.

Ik werk bij het Atlascollege, afd. SG De Dijk in Medemblik. SG De Dijk heeft ruim 400 leerlingen. Het is een kleine vmbo-school met onderbouw havo/vwo. Ik houd me op deze cultuurprofielschool naast de lessen Nederlands en Muziek bezig met de muzikale activiteiten op school, zoals de musical en de jaarlijkse talentenjacht. Daarnaast ben ik mentor. Verder ben ik leergebiedvertegenwoordiger van het leergebied Nederlands.

In 2018 voltooide ik de lerarenopleiding Nederlands. Sinds 2012 ben ik eerstegraads bevoegd als Docent Muziek. In de jaren ’90 studeerde ik piano pop- en jazzmuziek aan het conservatorium en heb ik opgetreden in het hele land. Daarna werkte ik op een muziekschool en was ik actief als muzikant.

Thema door Anders Norén