Muziek en Nederlands - www.MuzNed.nl

Welkom op de website van Stefan Terpstra, docent Muziek en Nederlands op SG De Dijk in Medemblik.

Algemeen, Boeken, Nederlands

Strijd om Drakeneiland

Meneer Papadopoelos heeft een eiland waar ongehoorzame kinderen naartoe gestuurd worden, een soort strafkolonie. De kinderen moeten er zich opnieuw goed leren gedragen. De meesten blijven op het eiland omdat ze zich er goed voelen. Iedereen heeft er een taak.

Er bestaan ook “De Tien Wetten” waaraan iedereen zich moet houden, anders word je weggestuurd van het eiland. Op een bepaalde dag komen er nieuwe kinderen aan. Marnix is een van hen. Hij vindt het een stom systeem. Hij zal hier eens verandering in brengen. Hij wil de macht overnemen en zich koning laten noemen.

Dat lukt hem ook. De sfeer wordt danig verpest en al wie niet gewillig is en zich onderwerpt, wordt opgesloten en vernederd door Marnix en zijn aanhangers. Mo vindt dat dit niet meer kan en met een handvol dappere kinderen gaat hij de strijd aan tegen Marnix. Samen beramen ze een plan om Drakeneiland te heroveren en Marnix onschadelijk te maken.

 

Please follow and like us:

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén