Muziek en Nederlands - www.MuzNed.nl

Welkom op de website van Stefan Terpstra, docent Muziek en Nederlands op SG De Dijk in Medemblik.

Muziek, Ukelele

Een ukelele kopen

Ukeleles van kunststof of van hout?
Als je een ukelele wil kopen, zijn er veel mogelijkheden. Je kunt ukeleles van kunststof kopen, in allerlei leuke kleurtjes. Deze zijn niet zo duur in de aanschaf. Op dit moment kosten deze ukeleles zo rond de €20,-. De klank vind ik persoonlijk minder mooi dan die van ukeleles die van hout gemaakt zijn. Deze zijn iets duurder, maar spelen lekkerder en klinken ook veel beter.

Soorten ukeleles
Er zijn een paar soorten ukeleles, waarvan de meest gebruikte soorten de sopraan-ukelele en de concert-ukelele zijn. De sopraan-ukelele is een kleine maat, de concert-ukelele een iets grotere maat. Het voordeel van de concert-ukelele is wederom het geluid. Ze klinken vaak warmer. Ook spelen ze lekker, omdat de hals iets groter is.

Waar koop je een ukelele?
Bij een muziekwinkel. Je kunt er een vinden op internet waar je misschien wel op de fiets naar toe kan. Ook zijn er online-muziekwinkels, bv. deze of deze.
De winkels bieden een zoekservice waar je in kunt typen: ‘ukelele’. De instrumenten worden thuisbezorgd.

Als je er niet uitkomt?
Dan ga je overleggen met je muziekdocent. Ik hoor het wel!

 

Please follow and like us:

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén