Je hebt Nederlandse les nodig vanwege het beheersen van de taal: de praktische vaardigheden zoals spelling en grammatica en daarnaast om te leren begrijpen wat dat eigenlijk is, taal. Wat kun je met taal, waarom spreken mensen anders dan anderen. Waarom heb je literatuur nodig? Wat is dat eigenlijk? Hoe werken schrijvers? Hoe geven je een beeld van de werkelijkheid en beïnvloeden ze dat beeld?

Door boeken te lezen, leer je je in te leven in de ander, je woordenschat wordt groter, je leert over dingen waar je anders niet over nagedacht zou hebben, je fantasie wordt geprikkeld, je leert zo beter problemen op te lossen.

Verhalen! Ze zijn het cement tussen mensen, ze bouwen vriendschappen, mensen schrijven aan hun eigen verhalen en aan die van anderen. Alles is verhaal!

http://probeter.nl/wp-content/uploads/2015/01/Verhaal-300x200.jpg

Please follow and like us: