Muziek en Nederlands - www.MuzNed.nl

Welkom op de website van Stefan Terpstra, docent Muziek en Nederlands op SG De Dijk in Medemblik.

Geen categorie, Nederlands, Taalweetje, Waarom heb ik Nederlands op school

Taal en kennis van de wereld

Op school leer je hoe de wereld in elkaar zit, althans wat wij mensen daarvan weten. Dit wil je niet alleen begrijpen, dit moet je ook begrijpen, om een goed, succesvol en gelukkig mens te zijn. Je kunt vreemde talen leren, is ontzettend nuttig, maar in je eigen taal kun je je het best verdiepen, omdat je deze taal al goed spreekt en begrijpt.

Je moet later moeilijke formulieren en contracten e.d. kunnen begrijpen. Je wordt misschien wel opgelicht als je dit niet kunt.  Het is belangrijk dat je het nieuws kunt volgen. Je moet inhoudelijk goede argumenten kunnen geven, want je kunt de krant lezen én je leert te begrijpen wat er staat, door je woordenschat uitbreiding en de toenemende kennis van de wereld.

http://nl.popolsku.nl/wp-content/uploads/sites/2/2013/07/pag-10-aarde_kopia.jpg

Please follow and like us:

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén