Muziek en Nederlands - www.MuzNed.nl

Welkom op de website van Stefan Terpstra, docent Muziek en Nederlands op SG De Dijk in Medemblik.

Geen categorie, Nederlands, Taalweetje

Zweinstein

In meer dan 170 universiteiten in meer dan 40 landen studeren ongeveer 15.000 studenten Nederlands.

https://imgw.rgcdn.nl/62eacfaf177749efa5542398b3411ddc/opener/De-Campus-Den-Haag-van-de-Universiteit-Leiden-aan-de-Wijnhaven-Foto-Omroep-West.jpg

Aan zo’n 150 universiteiten in het buitenland doceren ongeveer 600 docenten Nederlands als vreemde taal in 40 landen. Aan honderden instellingen op niet-universitair niveau geven nog eens ruim 6.000 leerkrachten Nederlands aan 400.000 leerders van de taal. Met buitenland wordt hier dan bedoeld: elk land waar Nederlands geen officiële taal is.

Er zijn in het buitenland meer dan 15.000 studenten die Nederlands leren. En dan zijn nog niet eens meegerekend de studenten die het Nederlands bestuderen als bronnentaal. Dat zijn bijvoorbeeld rechtenstudenten in Indonesië die overheidsdocumenten moeten kunnen lezen die in het Nederlands hun officiële status hebben behouden. En ook Zuid-Afrikaanse studenten die Afrikaans studeren, zijn niet meegerekend. Maar ook zij leren Nederlands, want dat is een onderdeel van het vak Afrikaans.

Please follow and like us:

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén