Volgens een peiling onder meer dan 500 hogeropgeleiden in Nederland, word je minder serieus genomen als je schrijffouten maakt op het werk.

http://www.50plusser.nl/forum/userpix/59092_nedlands_1.jpg

De maatschappij verlangt dingen van je die moet je leren. Er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van je taalgebruik, op het gebied van spreken, lezen, schrijven en luisteren. Je bent nooit uitgeleerd. De woordenschat van een shcolier is niet te vergelijken met die van een volwassene, maar ook een volwassene is nooit uitgeleerd.
Daarbij heeft correcte spreek- en schrijftaal een belangrijke maatschappelijke relevantie: mensen die fouten maken in grammatica, spelling en taalgebruik worden over het algemeen in het beste geval beschouwd als lui en ongeïnteresseerd, in het slechtste geval als dom en onbeschaafd.

Please follow and like us: